joi, 3 iunie 2010

Trimite SMS-uri gratuite in Romania si oriunde in lume (iunie 2010)

Salutare! Dupa cum bine stiti, de la inceputurile internetului pana acum, toate site-urile care ofereau posibilitatea de a trimite SMS in Romania au aparut si au disparut ca praful in vant. Iar cele care au supravietuit, au blocat tara noastra. Principalii vinovati: operatorii de telefonie din Romania, care intotdeauna au fost mai zgarciti decat cei din afara. Cam in toate tarile din Europa si din lume, operatorii de telefonie mobila ofera gratuit un gateway de email2sms. Astfel, oricine poate trimite mesaje gratuite, oriunde si oricat, direct din email la adrese de genul ''numar-de-telefon@operator-telefonie.com'' iar destinatarul primeste mesajele sub forma de SMS pe telefonul mobil. Cum la noi operatorii ofera astfel de servicii numai cu plata (desi in afara sunt gratuite de ani buni), atunci cand apare un site de SMS-uri gratuite, acesta este solicitat la maximum de romani. De aceea, astfel de site-uri rezista foarte putin timp dupa care se inchid sau blocheaza tara noastra. Cu toate astea, in 2010, avem site-uri de SMS-uri gratuite care merg si pentru Romania. Acestea au inceput sa se inmulteasca odata cu succesul inregistrat de primul si singurul proiect serios de ''Free SMS'' din Romania, demarat de Mihai Fanache, bine-cunoscutul Moove.ro. O sa va prezint in continuare o lista cu site-urile care merg in acest moment si pentru Romania, urmand a actualiza lista pe masura ce mai apar, dispar sau se modifica astfel de site-uri.

1. TalkSMS.com De pe acest site se poate trimite un SMS gratuit zilnic, oriunde in lume. Tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati. Dupa inregistrare, veti primi automat un SMS gratuit. Pentru a primi SMS-ul gratuit in fiecare zi, trebuie sa va setati un alias (porecla), un avatar si o adresa de e-mail. Desi se ofera doar un credit gratuit pe zi, il consider cel mai bun site de ''Free SMS'', deoarece are ''delivery reports'', trimitere programata si SMS-urile au ca expeditor chiar numarul de telefon cu care v-ati inregistrat. De asemenea, SMS-urile pot avea 160 de caractere, exact ca cele trimise de pe telefon, fara niciun fel de reclama.
Hint: La un pret foarte mic, se poate mari limita zilnica de 1 SMS/zi. Exemplu: pentru aproximativ 1 EUR puteti trimite 5 SMS-uri pe zi timp de 1 luna. O oferta foarte buna, zic eu, pentru cei care doresc un serviciu de calitate, garantat.

2. Moove.ro Acest site este cunoscut acum de toata lumea. Este primul si singurul proiect serios de ''Free SMS'' din Romania si ii apartine lui Mihai Fanache. Se ofera: 10 SMS-uri gratuite pe zi catre orice retea din Romania, agenda personala si, in curand (dupa cum se anunta pe site), trimitere catre grupuri si trimitere programata.

3. Skebby De aici se poate trimite 1 SMS gratuit pe zi, in orice tara, inclusiv Romania. Este foarte simplu de folosit si nu necesita inregistrare. Alegeti codul tarii, scrieti restul numarului de telefon, mesajul si apoi dati click pe ''Send SMS''. Mesajul ajunge intotdeauna instantaneu. Un serviciu foarte stabil, pe care il recomand oricui vrea sa trimita un SMS rapid, care sa ajunga imediat la destinatar.

4. SMSJIVE.COM Este primul site (cred) care ofera SMS gratuit nelimitat oriunde in lume, inclusiv in Romania. Au fost ceva probleme la inceput cu trimiterea SMS-urilor in Romania, dar s-au rezolvat si acum, cel putin pentru mine, merge perfect. Marele avantaj este ca nu trebuie sa stati cu grija de a nu depasi o anumita limita pe zi, cum este la alte site-uri. Necesita logare prin Facebook si de la al doilea SMS in sus dupa logare, de fiecare data trebuie sa asteptati si sa urmariti o reclama, continutul site-ului redevenind disponibil dupa cateva secunde. Momentan serviciul merge bine, SMS-urile ajung instantaneu. Vom vedea ce va fi pe viitor...

5. SmsFlick.com Teoretic, dupa inregistrare, de pe acest site puteti trimite SMS-uri gratuite, in numar nelimitat, oriunde in lume. Totusi, in cazul tarii noastre, nu ajung la destinatie decat mesajele trimise catre reteaua Orange. Cauze posibile: probleme tehnice temporare, refuzarea de catre Vodafone a SMS-urilor trimise de pe acest site sau blocarea chiar de catre site a accesului la reteaua Vodafone. Mentionez ca nu am testat decat cu Orange si Vodafone. Deci... pentru cine vrea SMS gratuit si nelimitat in Orange, cred ca site-ul este foarte util. :)

6. Delesms Acest site foloseste pentru trimiterea SMS-urilor un sistem asemanator cu cel folosit de Moove.ro pentru trimiterea unei parti din mesaje, si anume: mai multe cartele, legate intre ele, fiecare cu optiuni de SMS-uri gratuite activate. Astfel, SMS-urile trimise sosesc la destinatar de la numere aleatoare. In acest caz, se folosesc 30 de cartele O2, fiecare avand activata o optiune care ofera 250 de SMS-uri internationale pe luna. Astfel, se pot trimite 7500 de SMS-uri intr-o luna. Site-ul nu necesita inregistrare si nici nu are vreo limitare asupra numarului de mesaje care se pot trimite. De aceea, site-ul fiind folosit in multe tari, SMS-urile sunt epuizate de obicei inainte de sfarsitul fiecarei luni, urmand ca numarul SMS-urilor disponibile sa revina la 7500 la inceputul fiecarei luni. Insa... detaliile tehnice conteaza mai putin. Tot ce trebuie sa stiti: alegeti tara, introduceti numarul de telefon, scrieti mesajul si dati click pe ''Send SMS''. Bafta!

.........................................................................................

7. Numai pentru clientii Vodafone cu varsta pana in 26 ani! | YouthSMS | Daca sunteti inregistrati in programul ''Vodafone pentru tineri'', tot ce va mai trebuie este un cont pe acest site. Puteti trimite 10 SMS-uri gratuite pe zi in retea sau cu 2 centi/SMS in alte retele. Foarte util pentru clientii Vodafone. Nu poate fi vorba de mesaje nelivrate sau erori, pentru ca SMS-urile sunt trimise chiar prin SMSC-ul Vodafone-ului.

.........................................................................................

Cam atat... TEXTUIRE PLACUTA! :-)

4 comentarii: